HAKUKONEOPTIMOINTI CASE STUDY: Päivitys 2

Aloitin kesäkuun loppupuolella case studyn yhden affiliatesivustoni hakukoneoptimoinnista. Tavoitteena oli nostaa viisi sivuston päähakusanaa top 10 sijoille Googlen hakutuloksissa. Voit lukea ensimmäisen postauksen tästä ja edellisen päivityksen tästä.

Noudatin alkuperäistä suunnitelmaa tässä kuussa melko säntillisesti ja rakensin sivustolle 20kpl WEB 2.0 backlinkkejä. Suunnitelmana oli rakentaa sivustolle näiden lisäksi viisi auktoriteettilinkkiä, mutta näitä sain aikaiseksi vain kaksi kappaletta.

Ikävä kyllä joudun kiireiden vuoksi jättämään tämän projektin hieman tauolle, enkä voi suoraan jatkaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Osa linkeistä on kuitenkin edelleen indexoimatta ja aion indexoida niitä parhaani mukaan tulevan kuukauden aikana. Pyrin myös päivittämään tilannetta, mikäli jotain päivitettävää ilmenee.

Hakusanojen tämän hetkinen tilanne (suluissa hakusanojen sijoituksen EDELLINEN PÄIVITYS / LÄHTÖTILANNE):

Hakusana 1: 25 (16 / 20)

Hakusana 2: >100 (>100 / >100)

Hakusana 3: 76 (63 / 56)

Hakusana 4: 24 (20 / 22)

Hakusana 5: 34 (25 / 21)

Kuten tuloksista huomaa, tässä kuussa otettiin takapakkia. Auktoriteettilinkkien indexoitumisen jälkeen hakusanat saivat melko voimakasta turbulenssia ja hakusanat 1, 3 ja 4 kävivät kolkuttelemassa top 10 sijoituksia. Tämän jälkeen hakusanat ”taantuivat” melko nopeasti alaspäin. Tämä voi johtua monestakin asiasta, kuten esimerkiksi kilpailevien sivustojen linkkienrakennuksesta, omasta linkkienrakennuksestani tai niin sanotusta Google dancesta eli ”tanssista”, jossa sijoitukset hakevat omaa paikkaansa.

Harmillisesti joudun ottamaan taukoa projektista, mutta palailen sivuston pariin kyllä myöhemmin.

Alla graafi sivuston kävijöistä elokuussa:

Sijoitusten tippuminen näkyy kävijämäärissä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Artikkeli kategoriassa

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *