Uusi affiliate sivusto

Uusi affiliate sivusto

Uusi sivusto portfolioon

Seuraan tässä blogikirjoituksessa uuden affiliatesivustoni rakentamista. Kirjoitan artikkelia nyt jonkin aikaa pätkissä ja julkaisen tämän, jossain vaiheessa blogissa. Kun siis sinä tällä hetkellä luet artikkelia, olen päätynyt sen syystä tai toisesta julkaisemaan. Toivottavasti kirjoituksen rakenteesta ei tule liian sekava, vaikka kasaankin kirjoitusta useamman päivän aikana. Varsinaista case studya en sivustosta tee, sillä en vielä tiedä millaisella aikataululla ehdin sivustoa rakentelemaan ja optimoimaan. Teen toki sivuston eri vaiheista silti päivityspostauksia.

Tämän sivun kasaaminen alkoi hieman erilaiselta pohjalta kuin sivustojeni yleensä. Sain muutamia päiviä sitten eräältä affiliatemainostajalta yhteydenoton yhden sivustoni tiimoilta. Mainostaja oli kiinnittänyt huomiota sivustoni näkyvyyteen Googlessa, ja sen tuottamiin konversioihin. Mainostaja ehdotti, että tekisin sivuston myös toisen tuoteryhmän ympärille.

Pikaisen hakusana-analyysin ja googlettelun perusteella innostuinkin hieman projektista. Kilpailu uuden sivuston päähakusanoilla on analyysityökalujen perusteella hyvinkin pientä ja myös pikasen yleiskatselmuksen perusteella Googlenäkyvyyden hankkiminen ei pitäisi olla näille hakusanoille kovinkaan vaikea prosessi (tässä olen toki ennenkin ollut pahasti väärässä). Kertaostoksen arvoksi määrittelin tuoteryhmässä noin 40-60€, joten kovin suuria komissioita per myynti tuoteryhmällä ei pääse kerryttämään. Päähakusanojen yhteenlaskettu hakuvolyymi on kuitenkin pyöreästilaskettuna noin 10000 hakua kuukaudessa, joten potentiaalista liikennettä sivustolle voisi kuitenkin odottaa kiitettävästi. Hakusanat ovat myös omasta mielestäni melko kaupallisia, joten hakijat ovat mitä luultavimmin ostoaikeissa hakujensa kanssa.

Strategiani sivuston suhteen on rakentaa tuotteita esittelevä (ei arvosteleva) verkkosivusto, jonka päivitystarve on melko pieni. Kyseessä on niin sanottu ikivihreä tuoteryhmä, joka ei ole juurikaan muuttunut vuosien varrella. Jotta sivusto pysyisi Googlen silmissä ”tuoreena”, ajattelin liittää sivustolle niin sanotus uutisosion, joka käsittelee aihepiirejä tuoteryhmän ympäriltä. Tällä tuoteryhmällä on itseasiassa melko helppo keksiä kirjoitettavaa tuotteiden ympäriltä.

Tällä kirjoitushetkellä eletään maaliskuun 2017 loppua ja olen hankkinut sivustolle domainin, asentanut webhostingiin WordPressin ja tehnyt paperille karun näköisen suunnitelman sivuston rakenteesta (teen nämä jostain syystä aina paperille). Seuraavan muutaman päivän sisällä asennan sivustolle valitsemani WordPress teeman ja tarvitsemani peruspluginit. Tämän jälkeen teen avainsana-analyysin perusteella pääsivujen sisältöaiheet ja päättelen pystynkö kirjoittamaan sisällön itse vai ostanko osan ulkopuoliselta kirjoittajalta. Analysoin myös vähän kilpailua ja määrittelen sen avulla kuinka paljon sisältöä tulen sivustolle tarvitsemaan.

Päivitys 1:

Olen nyt muutaman päivän keskittynyt muihin töihin, mutta palasin pohtimaan tämän uuden sivuston asioita pikaisesti.

Asensin sivustolle teeman ja tarvitsemani pluginit. Kyhäsin sivulle myös logon, josta tuli siedettävä. Teen yleensä kaikille sivuilleni logot, sillä ne mielestäni jämäköittävät sivustojen ulkoasua ja luovat muutenkin sivuille hieman virallisemman lookin. Totuuden nimissä on myönnettävä, että osa sivustojeni logoista on korkeintaan keskitasoa, ehkä jopa hieman sen alle. Yleensä teen logon ensin itse, ja jos sivuston valmistuttua se ei mielestäni vastaa millään tasolla sivuston muuta laatua, tilaan ulkopuolisen suunnitteleman logon sivustolle. Käytän tässä yleensä hyödyksi Fiverr palvelua, josta saa 5 dollarin hinnalla usein varsin käypälaatuisen logon verkkosivulle. Painolaatuista jälkeä tällä ei saa, mutta nettisivujahan tässä tehdäänkin.

Aloitin myös sisällöntekemisen tuottamalla etusivulle myyvän (ainakin toivonmukaan) esittelytekstin ja hahmottelin muuta etusivun tekstisisältöä. Olen edelleen kahden vaiheilla teenkö tekstin itse, vai ulkoistanko kirjoituksen muille. Olen tässä vaiheessa jo vakuuttunut, että pystyn itse tuottamaan laadukkaan tekstisisällön, mutta se tulee viemään jonkin verran aikaa. Aika on itselläni pahin vastus affiliatesivustojen rakentamisessa, johtuen nykyisestä tavastani rakentaa kohtuullisen paljon sivustoja kerralla. Monet suosittelevat keskittymään yhteen sivustoon kerralla ja se onkin varmasti varsin viisas valinta. Itselläni nyt vain sattuu olemaan tällä hetkellä käytössä taktiikka, jossa roiskitaan hieman sinne tänne ja mietitään jälkeenpäin mihin olisi järkevä satsata enemmän aikaa.

En kuitenkaan usko etusivun kaipaavan juurikaan yli 2000 sanaa tekstiä, joten sisällön ulkoistaminen ei tule kovinkaan kalliiksi. Uskoisin myös, että yksi käyttämistäni ”vakiokirjoittajista” pystyy sisällön tuottamaan melko nopeasti ja järkevään hintaan. Tekstisisällön lisäksi, etusivulle ei tule kuin muutamia kuvia ja mahdollisesti jokin yksinkertainen Youtube video.

Tätä päivitystä kirjoittaessani eletään huhtikuun ensimmäistä päivää ja sivustoa ei ole vielä indexoitu Googleen.

Päivitys 2:

Päädyin sivuston sisällön kohdalla pieneen kompromissiratkaisuun, eli tuottamaan osan sisällöstä itse ja ulkoistin osan. Tilasin siis kirjoittajalta 2000 sanaa yleistä sisältöä aiheen ympäriltä ja päätin muokkailemalla ja lisäilemällä sitoa sen tiukasti sivuston tuotteisiin. Yhteensä pyrin siis saamaan etusivulle noin 2500-3000 sanaa erittäin relevanttia sisältöä, joka on hyvin sidottu sivuston päähakusanoihin. Kirjoittaja on tällä hetkellä hieman kiireinen ja lupasi toimittaa tekstin kahden viikon kuluessa. Odottaisin sivuston siis olevan valmis indeksoitavaksi Googleen huhtikuun puolivälin paikkeilla. Tämän jälkeen lisäilen sivulle affiliatetuotteet ja mahdolliset mainokset ja alan tekemään sisältöä muille pääsivuille. Etusivun lisäksi pääsivuja (hieman tarkemmin tiettyjen alatuoteryhmien hakusanoille kohdistetut laskeutumissivut) on sivustolle tulossa kolme.

Sivuston pystytyskulut tällä hetkellä:

Domain: 8,0€

Sisältö: 28,00€

Kulut yhteensä: 36,00€

Kulut on muutettu dollareista euroiksi tämän päivän kurssilla ja pyöristetty. Sekä domain, että suomenkielinen sisältö on siis maksettu dollareissa. Sivusto on hostattu nykyisessä hostingpaketissani joten tästä ei erikseen ole syntynyt kuluja. Myös sivuston teema on valittu jo aiemmin ostamieni teemojen joukosta.

Tätä päivitystä kirjoittaessani eletään huhtikuun toista päivää.

Artikkeli kategoriassa

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *